С едноседмичен лагер при домашни условия продължава лятната подготовка на Локомотив 2012 Мездра за предстоящия шампионат в Северозападната „В” АФГ. От 8 до 12 юли „железничарите” са в хотелски комплекс „Долче вита” и ще тренират два пъти на ден на градския стадион под ръководството на новия старши треньор на отбора Николай Нинов и на неговия помощник Валентин Пешунов.

На този етап подготвителната група включва 22-ма футболисти. Новите попълнения са опитният централен защитник Георги Георгиев (32 г.), който е със сериозен стаж в „А” група, бивш капитан на Пирин Благоевград, обличал е също екипите на Лудогорец, Светкавица, Бдин Видин и Дунав Русе; вътрешният халф Николай Ганчев (30 г.), който през миналия сезон носеше капитанската лента на Ботев 2008 Козлодуй; левият бек Александър Кирилов (22 г.), завърнал се от ОФК Несебър и офанзивният халф Борис Петков (28 г.), който през пролетта игра в аматьорския швейцарски клуб Дардания.

След претърпяна операция отново тренира бившият капитан на „червено-черните” Стоян Димов (27 г.). Всеки момент се очаква да се завърне централният нападател Петър Златков (29 г.), който беше на гурбет в Германия. Треньорският щаб ще разчита занапред на бившите юноши на клуба - аматьорския национал Брайан Стоянов (идва от Левски Карлово), Борис Тончев (Ботев Враца), Ивайло Сайков (Чавдар Етрополе) и Мартин Монов. В групата са също голмайсторът на втория тим на мездренци Цветан Николов - Бербатов (32 г.) и възпитаниците на ДЮШ Марио Марков, Стефан Марков, Александър Омарски и Марио Иванов.

От досегашния състав напуснаха бранителите Камен Каменов (преминал в Ботев раца) и Юлиян Петков, както и плеймейкърът Николай Цветков - Демона, който замина за Швейцария.

Първата контрола на Локо Мездра е на 10 юли от 18.00 часа срещу четвъртодивизионния Скала Зверино. Останалите уговорени проверки са на 13 юли у дома с елитния Локомотив София, на 17 юли с Бдин Видин, на 20 юли с Ботев Козлодуй и на 27 юли като гост с Академик Свищов. Планирани са още няколко спаринга, единият от които ще бъде с Ком Берковица.

Жребият за новото първенство в Северозападната зона ще бъде теглен на 25 юли във Велико Търново, а шампионатът ще стартира на 11 или на 18 август.