Локомотив Мездра получи като дарение от Българския футболен съюз (БФС) комплект пособия за учебно-тренировъчна дейност за нуждите на детско-юношеската школа на клуба. 

Комплектът включва тактическа треньорска дъска, балансови дъски за упражнения, жалони, конуси, обръчи, препятствия, тренировъчна стълба за ловкост, рингове (обръчи) за координация, ластици и шапки. 

Дарението е предоставено по Програма на БФС за оказване на помощ към аматьорските футболни клубове за справяне с последствията от пандемията от COVID-19. 

Пособията връчи председателят на Областни съвет на БФС - Враца Милен Бельов. Получи ги председателят на Управителния съвет на ОФК Локомотив Цанко Цанев, който благодари на футболния съюз за оказаната подкрепа. 

Освен новите учебно-тренировъчни пособия, до края на годината БФС ще преведе на мездренския клуб и 2 000 лева за подпомагане на неговата спортна дейност. 

Наред с ОФК Локомотив (Мездра), тренировъчни комплекти и финансова помощ в същия размер ще получат още два аматьорски клуба от врачанско - ОФК Първа атомна Козлодуй и ФК Монолит Бяла Слатина. 

По предложение на Милен Бельов пък пет футболни легенди на ПФК Ботев Враца, които имат мачове за националния отбор - Кирил Райков, Валентин Малджански, Валери Цветанов, Илия Вълов и Илия Войнов, ще получат от БФС по 200 лева и коледни подаръци.