Спортно-теническата комисия на Българския футболен съюз взе решение срещата от 25-ия кръг на Б група между отборите на Дунав Русе и Локомотив Мездра да се играе в Монтана.

"Железничарите" бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия на БФС седмица по-рано с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на общо 5 000 лева. Причината е опит за побой на длъжностно лице след домакинската им загуба с 1:3 от последния Септември Симитли.

Според чл. 30 от "Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016", при подобен случай срещите следва да се проведат на разстояние над 50 км, като не се ощетява отборът-гост. Записано е още, че те трябва да са на лицензирани стадиони, да отговарят на всички условия за провеждането на срещи от съответната група и да не отдалечават над нормалното разстояние отбора - гост.

Вместо това обаче СТК на БФС взема решение да прати двубоя между Дунав и Локомотив Мездра още по-далече от Русе - в Монтана.

Ето и мотивите на футболната централа:

"След като разгледа предложените два стадиона, предвид наказанието лишаване от домакинство на ФК Локомотив 2012 Мездра, за да се спази феърплея и равнопоставеността на отборите в Б ФГ, СТК реши - срещата от 25-ти кръг на Б ФГ между отборите на ФК Локомотив 2012 Мездра и ФК Дунав Русе, ще се играе по програма на 23.04/събота/2016 от 17.00 часа на стадион "Огоста" - гр. Монтана".

"Извън лансираният из града вариант за евентуално провеждане на тази среща в Русе, съществуват поне още няколко стадиона, подходящи за нея, които ще бъдат съобразени много по-добре с наредбите на БФС. Това са съоръженията в Плевен, във Велико Търново и в Ловеч. Вместо това излиза, че не Локомотив, а Дунав е наказаният отбор, защото ще трябва да гостува още по-далеч от Русе" коментираха по този повод фенове на "драконите" в социалните мрежи, съобщава ruse.topnovini.bg.

Въпреки това, те са категорични, че и при тези обстоятелства Дунав ще докаже, че заслужено е на първо място в Б група и основен фаворит за промоция в елита и ще се върне от Северозападна България с победа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS