Полузащитникът на Локомотив Мездра Цветомир Валериев даде скандално интервю за БТА по повод вчерашната среща от Северозападната В група между Спартак (Плевен) и мездренци, които до този момент бяха на 1-о място в дивизията. Срещата обаче беше тотално опорочена от главния съдия Стоян Денев от Велико Търново, който остави гостите с 8 човека на терена.

Отделно от това, той отстрани от пейката старши треньорът им Бойко Величков, както и Валентин Пешунов- помищник-треньор.

Мачът завърши 5:0 за плевенчани, като гостите си вкараха два автогола чрез Борислав Павлов за 3:0 и за 4:0. Идеята на Павлов била да се стигне до шокиращ резултат, който да предизвика вниманието на цялата общественост. Опасявайки се от това, старши треньорът на Спартак Красимир Бислимов наредил на своите да не позволяват на гостите да взимат топката и да не се стига до такива неща.

„Защо им трябва да БФС да толерират всичко това? Да, нашата В група се администрира от Зоналния съвет във Велико Търново, но нали това е легитимният представител на БФС? Явно вече така ще бъде в българския футбол- нищо няма да се решава на терена, а всичко по канцелариите. Сега предстои последният кръг в А група.

Ще има драми за титлата, нашият случай ще го забравят и всичко ще отшуми. Но така те просто отказват и отборите, и спонсорите. Искам да ги попитам, ако утре в тази В група останат 10-12 отбора, те ще чувстват ли вина? Няма ли да има наказания за някой чиновник?!“, коментира полузащитникът Цветомир Валериев

Локо Мездра и Спартак Плевен се борят за 1-ото място в крайното класиране и директна промоция в професионалния футбол. Мездренци направиха много сериозна селекция с играчи с огромен опит в професионалния футбол, сред които вратарят Юлиян Левашки, Иван Редовски, Цветомир Валериев, бившият халф на Славия и ЦСКА Борислав Павлов, Александър Миков и Цветко Иванов. Те обаче обвиняват съперниците си от Плевен в задкулисни игри, борба по втория начин и откровена корупция.

„Спартак (Плевен) е толкова слаб отбор, че цяло полувреме играем срещу тях с 9 души и не могат да ни вкарат гол. Ако не беше триметровата засада, вероятно нямаше и 1-ия да вкарат. Искам да попитам кой и как назначи съдията Стоян Денев за нашия мач? Това е същият човек, който опорочи двубоя Литекс- Миньор, даде онази дузпа за домакините, заради която пък Миньор се разсърдиха и не играха срещу Лудогорец. Нали е наказан? Защо му дават да ръководи директен мач, определящ победителя?! Същото искам да попитам и за помощника му Светослав Стефанов- този човек е ваден от ранглистите поне 5 пъти. Сменяше си името, първо беше главен, после помощник. Сега са го върнали в листата на Зоналния съвет във Велико Търново, явно за да изпълнява поръчки".

„Съдията започна много ударно мача. В първите 10 минути ни показа пет жълти картона. То нямаше толкова игрово време, но всяко докосване на наш играч до топката беше фаул и жълт картон. В 12-ата минута аз бях първият, който изгоря от жълтите картони. Получи се нормална ситуация в центъра на терена, никакъв фаул. А той ми вади и червен картон. След това простотиите продължиха и мога да кажа, че до края на почивката реферът Денев отсъди около 40 фаула на дъгата пред нашата врата.

И въпреки очевадното бутане, нашите противници от Плевен не могат да направят нищо".

Валериев заяви, че още при пристигането на Локомотив Мездра на стадиона в Плевен обстановката изглеждала изнервена.

Той допълни, че всички били шокирани как в зоната пред съблекалнята, която е само за служебни лица, се появил някакъв местен бабаит, гол до кръста, който започнал да сипе обиди и се нахвърлил върху треньора Бойко Величков пред семейството му.

„Предполагам, че сега нещата ще бъдат така извъртени, че Локомотив Мездра ще излезе виновен и цялата строгост на наказанията ще се стоварят върху нашия отбор. Трябваше обаче да ни кажат: Ей, Спартак Плевен ще влиза в професионалния футбол, вие няма да влезете. И след това да излезем на терена и да играем футбол, колкото можем. Но да ни се подиграват така, просто не бива. Само ще ви кажа, че уважаван човек като Петър Хубчев беше дошъл на мача, но след 20-ата минута стана и си тръгна. И за какво му е да гледа циркове?!"

В Плевен обаче дори и да спечелят 1-ото място, ще им бъде доста трудно да вземат лиценз.

„Стадионът е една руина. Там има отломки от бетон, камъни. И публиката си ги хвърля по терена. Така удариха и Борислав Павлов по главата, цяло щастие, че не пострада окото му. Искам да кажа на цяла България ако имат някакви спомени за Спартак (Плевен) от миналото, да знаят, че сегашният им вариант е една пародия. Когато ме изгониха мен, няма откъде да гледам мача. Стоя в тунела и по мене летят бутилки. Нашият старши треньор Бойко Величков, след като го изгониха, дойде при мене. Един човек му каза: "По-добре не се качвай в ложата, там има мутри, ще стане проблем".

В Мездра са наясно, че противниците стимулират финансово противниците. Футболисти от Борован и Белене си признавали. Един

играч от Белене дори разказал, че му дали 30 лева и му казали да не казва на останалите си съотборници.