Локомотив Мездра взе важна точка при гостуването си на Пирин Благоевград. Мачът на стадион “Христо Ботев” завърши наравно 0:0.

“Железничарите” играха повече от 50 минути с човек по-малко, след като халфът Борис Петков получи два жълти картона в рамките на 60 секунди. В герой за мача се превърна вратарят на мездренчани Ивайло Сайков, който спаси една дузина голови положения и запази ценната точка за тима на Иван Редовски, информира официалният сайт на Локо Мз.

Срещата започна с много силен натиск на домакините от Благоевград. В 3-ата минута младият вратар на Локомотив 2012 (Мездра) Ивайло Сайков спаси последователни изстрели на Александър Башлиев и Димитър Благов. Десетина минути след това пък Румен Сандев бе оставен непокрит в полето на „железничарите”, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда. В 25-ата минута нападателят на домакините Мартин Тошев получи хубав пас пред вратата и веднага стреля, но ударът на юношата на ЦСКА мина над вратата пазена от Сайков.

Драмата за Локомотив (Мездра) настъпи в 38-ата минута. Халфът Борис Петков бе изгонен заради два жълти картона, които получи в рамките на 60 секунди. Първо той бе декориран в жълто заради разкарване на топката, а малко след това извърши ненужен фаул и реферът Никола Атанасов бързо го прати под душовете.

До края на полувремето Пирин отново владееше инициативата, но ударите на Цветан Върсанов и Владислав Златинов бяха парирани от блестящия в този мач Ивайло Сайков.

Три минути след подновяването на играта домакините сътвориха сериозно меле пред вратата на Локомотив, но в крайна сметка бранителите на „железничарите” успяха да избият топката. В 65-ата минута пък резервата на „орлетата” Драги Коцев стреля силно, но Сайков парира удара му. 60 секунди след това Илиян Николов бе изведен зад отбраната на Локомотив, но се забави и стражът на мездренчани улови топката.

До края на мача Пирин направи всичко по силите си, за да стигне до трите точки, но защитата и вратарят на „железничарите” показаха класа и се справиха с всички опасности. За цял мач пък възпитаниците на Иван Редовски сътвориха едва две голови положения пред вратата на домакините от Благоевград.