Три нови попълнения започнаха подготовка с втородивизионния ПФК Локомотив 2012 (Мездра). Това са универсалният бранител Николай Христозов (32 г.), играл за последно в Добруджа (Добрич), опорният полузащитник Емил Колев (24 г.), който е юноша на Левски, но също идва от Добруджа, и офанзивният халф Петър Мицев, обличал досега екипа на Вихрен (Сандански). В близките дни към отбора се очаква да се присъединят централният нападател Васил Калоянов (26 г.) и халф-бекът Христо Попадийн (21 г.), подвизавали се през есента в Ботев (Враца). 

Старши треньорът Иван Редовски и неговият помощник Мартин Кушев изведоха на първото занимание 18 футболисти. Освен плеймейкъра Борислав Балджийски, който премина в Монтана, сред тях не бяха още четирима състезатели от миналогодишния състав: защитниците Кристиан Кътов и Явор Янков, халфът Борис Петков и нападателят Валдемар Стоянов, които ще продължат кариерата си в други отбори. 

Зимната подготовка на Локо (Мз) ще протече в три етапа. „Първите две седмици ще тренираме при домашни условия, след което най-вероятно ще отидем на 10-дневен лагер във Вършец, поясни наставникът Иван Редовски. За последния етап от подготовката вариантите са два: участие в турнира „Албена къп” или лагер в Сандански.” 

На този етап са договорени четири контролни срещи: с Бдин (Видин), Спартак (Плевен), Ботев 2008 (Козлодуй) и Монтана 1921. 

Преди първото занимание водосвет за здраве и успех на отбора отслужи отец Данаил Цинцарски. Стартът на подготовката уважи финансовият благодетел на мездренските „железничари” Йордан Георгиев. „Целта ни е класиране между осмо и десето място в първенството, уточни Редовски. Смятам, че ще успеем да я реализираме с лекота”.