13-ят на полусезона в Б група Локомотив Мездра победи с 1:2 последния в есенното класиране Септември Симитли в контрола, която се игра на „Арена Крупник”. Точни за гостите бяха Никола Яначков и Антонио Хаджииванов, а за домакините се разписа Тихомир Костурков. Това бе втора проверка за мездренските „железничари” по време на едноседмичния им лагер в Благоевград, след като в първата завършиха 2:2 с Вихрен (Сандански).

Неофициален дебют с червено-черната фланелка направиха френските халфове Любоя Арсен и Абдулаи Колибари от школата на ПСЖ.

Локомотивци поведоха в резултата в 11-ата мин. чрез Никола Яначков, който отбеляза изключително красив гол с удар извън наказателното поле за 0:1. Три минути след почивката Владислав Златинов и Антонио Хаджииванов комбинираха на скорост и с атрактивен изстрел със странична ножица Хаджииванов покачи на 0:2. Две минути преди края на мача домакините стигнаха до почетно попадение, след като Тихомир Костурков засече с глава центриране от корнер.

Стартовият състав на Локо (Мз): Николай Кръстев, Любомир Христов, Георги Георгиев, Стоян Георгиев, Евгени Тунтев, Майкъл Тевия, Никола Яначков, Любоя Арсен, Златко Бонев, Владислав Златинов (кап.) и Антонио Хаджииванов. След почивката в игра влязоха Йордан Кръстев, Николай Ганчев, Емил Колев, Манол Чапов, Абдулаи Колибари, Денис Цолев, Йордан Гошев и Ивайло Бояджиев.

Това е трета победа на локомотивци в подготвителния период. Преди това те се наложиха над Балкан (Ботевград) с 5:0 и над Кариана (Ерден) с 4:3. В останалите две проверки завършиха 1:1 с Миньор (Перник) и ремизираха с Вихрен (Сандански).

Последната контрола на Локо (Мз) преди подновяването на първенството във втория ешелон е в петък (19 февруари) от 14.00 часа у дома с Монтана.