Втородивизионният Локомотив Мездра ще започне подготовка за предстоящия сезон в Б група на 22 юни, информира в аванс старши-треньорът Иван Редовски. Наставникът се надява мездренци да запазят в общи линии своя досегашен състав и за новия шампионат. „Имам уверението на ръководството на клуба, че се прави всичко възможно да се запази гръбнака на отбора за новия сезон, заяви Редовски. Водим преговори с 5-6 потенциални нови попълнения, които смятам, че са класни за Б група. Единият от тях е вратар, а останалите - полеви играчи. Имената им обаче ще обявим, когато подпишат договори с клуба“. 

Единственият футболист, който официално се раздели с клуба, е полузащитникът Михаел Кисьов. Юношата на Левски разтрогна договора си с мездренските „железничари“ по взаимно съгласие. 

Треньорският щаб на Локо планира подготвителен лагер, който най-вероятно ще се проведе в Троян, където домакините са предложили на отлични условия за подготовка. Предвидени са поне шест контроли през лятната пауза. Засега сигурните проверки са на 8 юли с новака в Б група Спартак Плевен и на 15 юли с изпадналия в трета дивизия Ботев Враца. 

На този етап не е ясно кога ще стартира новото първенство във втория футболен ешелон. От БФС обявиха 18 юли за начална дата на шампионата в А група. Очаква се Б групата да започне седмица по-късно, на 25 юли. Все още обаче не е определен форматът и точният състав на втора дивизия. До края на седмицата Лицензионната комисия трябва да обяви кои отбори от Б група ще получат лиценз за предстоящото първенство. Както е известно, четири клуба от елита вече останаха без лиценз - ЦСКА, Локомотив София, Марек и Хасково.