Ръководството на Локомотив Мездра излезе с декларация срещу съдийството в мача от 11-ия кръг на първенството срещу Семпетмври Симитли, загубен с 2:3.

„Ръководството на ПФК „Локомотив 2012” - Мездра изразява възмущение от отсъжданията на главния рефер Петър Григоров при гостуването ни на „Септември” - Симитли в среща от 11-ия кръг на първенството по футбол в „Б” група, оказали се ключови за крайния изход от двубоя и загубата на нашия отбор с 3:2.

В 69-ата мин. на мача, при резултат 0:1, главният рефер Григоров зачете несъществуващ изравнителен „гол” в полза на домакините след пряк свободен удар, изпълнен от Андон Гущеров. От видеозаписа на ситуацията добре се вижда, че топката не преминава гол линията, поради което в първия момент не реагираха нито асистент рефера Пламен Ванков, нито самите футболисти на „Септември”.

За съжаление, погрешните решения на Петър Григоров в ущърб „Локо” - Мездра продължиха: в 89-ата мин. на срещата, при резултат 2:2, той зачете трети „гол” за Симитли при явно нарушение в атака на техен състезател срещу нашия вратар Иван Иванов, след което Методи Костов отбеляза „победното” попадение. Неслучайно това попадение липсва във видеоматериала, разпространен в интернет.

Настояваме Съдийската комисия към БФС да изгледа внимателно пълния видеозапис на мача и да наложи справедливи, безкомпромисни наказания на провинилите се рефери. Категорично възразяваме и срещу създадената организация от страна на домакините по време футболната среща, която според нас не отговаря на изискванията на професионалния футбол.

Ръководството и спортно-техническият щаб на ПФК „Локомотив 2012” - Мездра намират определена тенденциозност в съдийските действия спрямо нашия клуб в последните шампионатни срещи, предвид отменения ни гол в домакинския двубой с „Добруджа” - Добрич (0:1), попадението от засада при гостуването на „Ботев” - Враца (1:0) и гола от засада в полза на „Спартак” - Варна (2:1).

Убедени сме, че от такива преднамерени съдийски решения не само не печели никой, но губи най-вече българският футбол“, се казва в декларацията, подписана от Андриян Димитров, член на УС на ПФК "Локомотив 2012" - Мездра.