Врачанското дерби на 9-ия кръг на „Б” група завърши със странно единодушиe – и в Ботев, и в Локомотив бяха недоволни от отсъжданията на главния съдия Александър Костадинов, информират от Ботев. 

Софиянецът извади 3 червени и 6 жълти картони, като принуди врачани да играят повече от час в намален състав. Това не е първото скандално рефериране на мач на врачани от същия арбитър. Все още в световния обмен се върти екшънът от мача срещу ЦСКА във Враца, загубен от Ботев с 3:4, като тогава Костадинов също изгони рано-рано играч на врачани, което накара тогавашния треньор на тима Антони Здравков да му вдигне червен картон.

Екшънът в мача в Мездра настъпи в даденото от Костадинов 4-минутно продължение, когато вратарят на "железничарите" Ивайло Сайков поиска обяснение от Павел Петков край тъчлинията. Искрата на скандала запали Ивайло Цветанов, който секунди по-рано не постъпи спортменски, като не върна на врачани изкарана от тях топка заради контузен играч на Локомотив.

Старши-треньорът на мездренчани Иван Редовски обяви, че клубът му ще подаде жалба срещу съдийството на Александър Костадинов.

"Този човек започна да компенсира в полза на врачани веднага, след като изгони техен човек ... Иначе съм доволен от показаното от футболистите. Сполетя ни нелепа загуба в мач, в който бяхме по-добрия отбор. Създадохме куп положения, ударихме две греди, но не вкарахме гол.
Имам претенции към съдийството, защото Костадинов не беше адекватен през цялото време”, заяви Редовски.

"Още първото нарушение на техния футболист беше за червен картон, затова справедливо му го вдигнаха”, коментира изгонването на първия футболист на врачани наставникът на Локомотив.

Наставникът на Ботев Викторио Павлов благодари на играчите си за раздаването и поведението в мача. 

"Спечелихме много важен мач. Браво на момчетата, които играха днес. Покланям им се, защото сега ще кажа пред вас: те се раздадоха, те показаха голямото си сърце и обичта си към Ботев", заяви Павлов.

"Съдийството беше на аматьорско ниво. Не знам какво е целял г-н Костадинов с това, но от подобни мачове губи футболът като цяло”, допълни треньорът на домакините.

Наставникът на врачани коментира сложната ситуация в клуба – непрестанните контузии и двата червени картона, които ще намалят възможностите му за определяне на състава в следващия мач.

"Ние сме така от началото на първенството. Нямаме дълга скамейка, имаме много контузени... Важното е, че в съблекалнята имам 18 мъжкари, на които разчитам и които са готови да дадат сърцето си за Ботев. Това ми стига и вярвам, че врачани ще разберат цената на този успех!”, завърши той.