Отборите на Локомотив Мездра и Локомотив Пловдив завършиха при нулево равенство срещата си от 21-я кръг на А група. Мачът се игра на стадион „Георги Аспарухов” в София, заради наказанието на „червено-черните” за нахлуването на феновете на ЦСКА в двубоя преди седмица.

Двата тима запазиха статуквото около линията за изпадащите, след като си поделиха по една точка. „Смърфовете” останаха на 13-та позиция, докато съставът от Мездра все още е в застрашителната зона – на 14-о място с 18 точки.

Играчите и на двата отбора не показаха кой знае какви възможности и умения, може би от страх да не загубят срещата срещу прекия си съперник. Двубоят премина в бавно темпо, като повечето единоборства бяха предимно в центъра на терена, а не пред вратите.

Единственото по-опасно положение през първото полувреме дойде в 29-та минута. Мартин Керчев отправи много добър далечен удар, с който се опита да прехвърли вратаря на Локо Пд – Стоян Ставрев, но топката мина на сантиметри от целта.

Преди почивката двамата старши треньори трябваше да направят по една принудителна смяна, което малко обърка първоначалните им планове. „Смърфовете” се разделиха със Здравко Лазаров в 25-та минута, а малко преди това капитанът на тима от Мездра Предраг Пажин бе изнесен на носилка.

Второто полувреме също не впечатли с нищо. Малко след подновяването на играта символичните домакини отново бяха близо до гол, но Керчев и Бамба не оползотвориха създалата се ситуация пред мрежата на „смърфовете”.

В 60-та минута Гара Дембеле надскочи стража Линков, но нямаше негов съотборник в наказателното поле, който да отиграе поднесената в наказателното поле топка.

До края на мача двата тима опитаха още няколко атаки към двете врати, които обаче не доведоха до желания резултат и закономерно срещата приключи при нулево равенството, което остави единия тим (Локомотив Пловдив) над чертата на изпадащите, а другият (Локомотив Мездра) под нея.