За отбора на Локомотив Мездра от началото на сезона се състезава португалецът Давид Силва. Той е родом от Лисабон. Това лято обаче се решава да приеме предизвикателството Мездра и подписва договор с местния Локомотив. Въпреки че е само на 20 години, халфът вече е семеен с едно дете. Съпругата му Талита е доста симпатична, а без коментар оставяме плода на тяхната любов - Габриела. Малката е само на една годинка. Крехката й възраст не пречи на Габи да подкрепя баща си от официалната ложа на стадион Локомотив в Мездра.

Давид и Талита са заедно от малки и както тя се изразява: „Познавам го откакто е започнал да играе футбол и никога не сме се разделяли. Ходя на всичките му мачове. Мога да го последвам дори и на края на света.” Португалката сподели пред Гонг, че много й харесва в нашата държава и е доволна от досегашният престой в Мездра. Силва също е на мнението на жена си, като единственият проблем пред двамата е българската кухня. „Всичко в нея е много различно и за сега не можем още да свикнем с вашата храна,” казват те.

„Не знам дали Габриела ще бъде спортистка като баща си. На нея много й харесва да ходи на стадиона много е емоционална, но винаги към края на мача заспива. Иначе страшно харесва да си играе с топка,” разказа още Талита.

Младото семейство Силва сподели че за сега не са общували с други португалоговорящи футболни семейства, но за напред обмислят дали да не спретнат Феста (традиционен празник за Португалия и Бразилия).

Не подминахме и въпроса към Давид за красотата на българските жени. Футболистът отговори в присъствието на своята половинка, че за него съществува само една жена и това е Талита. „Да, съгласен съм, имате красиви жени, но моята е номер едно,” отсече Силва.