Новите футболисти на ЦСКА, които чакат картотека на новото първенство, за втори път се представиха повече от неубедително срещу аматьорски отбор. „Червените“ врътнаха 2:2 с представителя на Северозападната „В“ група Локомотив в Мездра. Преди седмица ЦСКА победи с минималното 1:0 Сливнишки герой без да блести, сега ситуацията се оказа същата, а дори на моменти и по-зле. „Армейците“ изиграха слабо първо полувреме, след което губеха с 0:1. През втората част се постегнаха малко и успяха да обърнат, но Локомотив пропусна две страхотни голови възможности, а в последствие и изравни след дузпа.

През първото полувреме ЦСКА привидно владееше играта, но след 45 минути губеше с 1:0. „Червените“ футболисти не успяха да сътворят почти нищо от игрова ситуация и единствените положения дойдоха след статични ситуации.

В 3-ата минута Сержиньо пропусна изгодно положение след грешка на домакините. В 16-ата минута при първия ъглов удар за ЦСКА Чорбаджийски стреля с глава, но топката попадна във вратаря Матев. Последваха няколко жълти картона на футболисти и от двата тима. В 21-ата минута след нов корнер ЦСКА имаше шанс да реализира, но удара на Платини бе избит от голлинията. Малко по-късно Локомотив направи първата си по-добра атака. След центриране от ляво Петков стреля от воле, топката се отби в тялото на защитник и домакините поискаха дузпа за игра с ръка, но реферът замълча.

В 32-ата минута Мишел Платини се пробва да отбележи от фаул, но шутът му бе отразен отново от Матев.

4 минути по-късно домакините направиха добра атака, но след центрирането не се намери човек, който да засече.

Попадението за Локомотив падна в 41-ата минута. Иванов изведе добре Миков, Чорбаджийски от ЦСКА се спъна и позволи на футболистът на Локомотив да излезе сам срещу вратаря, последва финт и голов удар от малък ъгъл.

През втората част ЦСКА, явно надъхан от Стойчо Младенов на почивката, излезе по-мобилизирано, но това не помогна кой знае колко. Още в първата минута на полувремето Платини стреля, но врата спаси. Последва изстрел на Редовски от Локомотив, но в аут.

Най-странната ситуация в мача бе в 55-ата минута. Мишо Иванов се сблъска с нападател на Локо Мездра и остана да лежи на терена. Последва разиграване, удар на Цветанов, но Бенжалюн спря топката, която отиваше към вратата. Последва ново разбъркване топката стигна до Златков стреля отново на празна врата, но уцели десния стълб. През цялото време Мишо Иванов лежеше на границата на наказателното поле.

В 60-ата минута ЦСКА все пак изравни. Мишел Платини изпълни заучен пряк свободен удар, след който изведе Сержиньо и той реализира от малък ъгъл. В 66-ата минута обаче Локомотив Мездра отново можеше да поведе в резултата. 6 минути по-късно Локомотив отново можеше да излезе напред в резултата. Валериев бе изведен страхотно сам срещу вратаря, но от 6-7 метра не уцели рамката и прати в аут.

Малко по-късно шанс се отвори и пред ЦСКА, след като Пакурар открадна топката в наказателното поле, опита нещо средно между удар и пас, но Василев изби в корнер

. В 79-ата минута ЦСКА все пак стигна до втори гол. Тасио направи добър самостоятелен пробив и с хубав удар по диагонала реализира. 2 минути по-късно равенството бе възстановено. Боянов стреля от воле и топката срещна ръката на Тангариня и реферът отсъди дузпа с картон за футболиста на ЦСКА. Зад топката застана Петър Златков и отбеляза за 2:2. В 90-ата минута пък Александър Кирилов пропусна възможността да донесе победата на домакините.