На този етап Реал Мадрид няма намерение да позволи на някой от своите играчи от първия отбор да участва на Олимпийските игри в Париж това лято, особено след като преди това има Европейско първенство и Копа Америка.

Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе може да бъде един от засегнатите, при условие че той официализира очакваното си преминаване при „Лос бланкос“. Твърди се, че 24-годишният нападател има желание да играе на турнира, който се провежда в родината му, но вместо това Реал Мадрид би предпочел да го има на разположение за предсезонната подготовка на отбора.

Въпреки това, Френската футболна федерация планира да направи всичко възможно, за да гарантира, че Мбапе ще играе в Париж това лято, като лично президентът на централата Филип Диало потвърди това намерение.

„Килиан изрази желанието си да участва. Съжалявам за позицията на Реал Мадрид да затвори вратата към мечтата на много играчи. Нашата работа е да се опитаме да имаме възможно най-добрия отбор. Ако трябва да говорим лично с Флорентино Перес в Мадрид, ще го направим“, заяви Диало пред Le Figaro.

„Нямам нужда от външен натиск, за да си представя, че участието на Килиан в Олимпиадата би било изключително предимство за нашия отбор. Очевидно е голямо предимство да имаш най-добрия играч в света за Игрите у дома“, допълни шефът на френския футбол.

Позицията на Реал Мадрид е напълно разбираема, особено като се има предвид, че Мбапе също ще играе за Франция на UEFA EURO 2024. Последното нещо, от което се нуждаят, е той да получи контузия, преди дори да е дебютирал, разбира се, при условие, че подпише с тях.