Президентът на Френската футболна федерация Филип Диало затвори вратата за Зинедин Зидан. Треньорът няма да води националния тим поне до 2026 година. Това става ясно от изявление на футболния функционер.

В интервю за местното издание Le Figaro, Филип Диало гарантира, че независимо от представянето на „петлите“ на Европейското първенство в Германия през лятото, позицията на селекционера Дидие Дешан остава бетонирана.

Бившият мениджър на Олимпик Марсилия Дешан подписа удължаване на договора след поражението на Франция на финала на Световното първенство в Катар от Аржентина. Новият контракт на специалиста е до 2026 година.

През последните години често името на Зинедин Зидан излиза на преден план като евентуален селекционер на националния тим на Франция.

Зинедин Зидан е една от легендите на френския футбол. Ние сме длъжни да покажем признателност за всичко, с което е допринесъл за френския народ. Но има го има и другото нещо, което е, че имаме най-добрия треньор във френския футбол до 2026 г. Това е всичко, което трябва да се каже“, обяви категорично Диало.

Зинедин Зидан е без работа от 2021 година насам, след като напусна Реал Мадрид.