Старши треньорът на Локомотив Мездра Войн Войнов бе доволен от показаното от неговия отбор срещу Спортист Своге в мач за Купата на България. Мездренчани се класираха за осминафинал, след категоричен успех с 3:0.

„Аз съм доволен от днешната победа, защото тя дойде след три поредни загуби в първенството, това ни тежеше много. Тези, които замениха основните футболисти, дадоха всичко от себе си и победихме заслужено с 3:0. Искаше ми се да има малко повече феърплей, но и това се случва. Беше очевадно, че ние бяхме по-стойностният отбор,” каза Войнов.

„Имаме 28 футболисти, и всички заслужават да играят. Трябва да дадем шанс на всички, видяхте, че заложихме и на по-млади състезатели. Те имат бъдеще, в днешния мач показаха, че може да се разчита на тях,” добави той за по-различния състав, с които игра тимът му днес.

„Нямаме наказани, въпреки картоните, които получихме днес. В събота имаме много важен мач, играем с отбор от нашата черга – застрашен, като нас. На всяка цена трябва да победим, и се надявам футболистите да покажат най-вече сърце. Очаквам да стане динамичен мач, но съм сигурен, че нашият отбор ще победи,” обясни Войнов за предстоящия сблъсък с Ботев Пд.

Естествено, скандалът с уредени мачове в Европа, в който бе замесено името и на Локо Мездра, също бе коментиран:„Неприятно е, когато нашето име е в този скандал. Аз не съм точно запознат, само това, което четем по вестниците. То в България ако почне да се разследва последните 15 години, знаете какво ще излезе. Хората си имат органи, които разследват, и който е виновен, да си получи заслуженото. Има 200 отбора, които са замесени, естествено, че нашият отбор не е замесен. Нашите футболисти и аз имаме забрана да коментираме случая. Нашето ръководство ми каза, че ще се следи внимателно какво се пише и се говори.”

Накрая Войн Войнов пожела успех на Спортист и завърши: „Ние сме комшии и трябва да си помагаме. Надявам се и двата отбора да оцелеят и догодина пак да има дерби по Искърското дефиле.”