Титулярният вратар на Локомотив Мездра Радостин Станев продължава възстановяването си след получената бъбречна криза в края на месец ноември. През настоящия сезон Станев бе несменяем в селекцията на „железничарите”, като записа 13 мача и бе с основна заслуга за доброто представяне на отбора през есенния полусезон. В момента той е на почивка в Трявна, но даде кратко интервю за официалния сайт на Локомотив.

„Сега се чувствам много по-добре. Имам преглед между 10-ти и 15-ти януари, който ще бъде доста обстоен. След него докторът ще ми каже окончателно как стоят нещата. По принцип се чувствам много по-добре. Просто трябва да се пазя и най-важното - да се възстановявам. Очаквам да започна тренировки след Нова Година. Мисля, че горе-долу в този период, 10-15 януари, би трябвало всичко да е наред. Дай Боже изследванията и прегледите да са наред и да започна нормално предсезонната подготовка”, каза Станев за здравословното си състояние.

„Представянето ни през сезона бе много добро. Мисля, че можеше и по-добре, но като за новак в елита се представихме на едно доста добро ниво. За мен мачът с Локомотив София беше най-силният ни през есента. Той беше очевидно силен за отбора и в тази среща просто ги смачкахме”, така стражът на мездренчани коментира дебютния сезон на Локомотив в А група.

Бившият играч на Спартак Варна коментира и какви са предимствата да живее далеч от големия град: „Да, животът във Враца ми харесва. Дори това коментирахме с жена ми - бяхме си 4-5 дни във Варна и се изнервихме страшно много. Бяхме свикнали на спокойствието във Враца, докато във Варна е като в София - лудница, коли, движение, народ. Просто е доста изнервящо. Животът във Враца ни се отразява много добре - на мен, жена ми и децата.”

През седмицата излезе решението на ФИФА, според което втородивизионният Прогресул трябва да изплати дължимите пари на Радо Станев за неправомерно прекратения му контракт през март 2007 г. В противен случай трансферите на румънския тим ще бъдат спрени. Лаконичният коментар на вратаря бе следният: „То е ясно, че те ще ги платят рано или късно. Не се притеснявам въобще. А не се притеснявам, защото аз съм ги спечелил, те се опитват да ме разиграват, но просто нямат вариант да не ми платят.”

„Аз винаги съм го казвал - от здравето по-важно няма. Пожелавам на всички привърженици на отбора здраве и да продължават да подкрепят отбора, така както го правеха през този сезон. Помагаха ни в трудни моменти, бяха винаги до нас и съм много щастлив, защото това е едно много важно нещо. Особено за нов отбор като нас”, бяха пожеланията на Станев към феновете на мездренчани в навечерието на коледно-новогодишните празници.