Старши треньорът на Локомотив Мездра Войн Войнов заяви за Гонг, че неговия отбор ще направи всичко възможно да вземе точки от ЦСКА. „Ще ни бъде много трудно, но ние сме в ситуация, че трябва да гоним трите точки във всеки мач. ЦСКА е във възход, но ще стане интересен мач и се надявам нашата публика да остане доволна. Всичко ме притеснява в ЦСКА. Те са добър състав, хомогенен, с добри изпълнителни. Футболът е интересен, защото не винаги по-силните печелят срещу по-слабите. За нас ще е удоволствие да се противопоставим на ЦСКА”, каза Войнов.

Специалистът допълни, че всички мачове ще бъдат важни за Локомотив Мездра. „Всички мачове са важни. Този мач е с по-особен заряд, защото когато гостуват Левски и ЦСКА винаги си има тръпка. Няма да излезем като обречени. С Локомотив имахме абсолютен шанс и мачът се разви добре, но допуснахме детински грешки при двата допуснати гола. На полувремето казах, че не трябва да си мислим, че сме спечелили”, допълни още бившия футболист на Левски.

Войнов коментира и информациите за евентуален бойкот на неговите футболисти заради неплатени задължения. „Всички знаем, че в България има криза. Няма какво да крием, че имаме да получаваме възнаграждения. Това няма да повлияе нищо на нашата мотивация. С ЦСКА се играе два пъти в годината и няма място за бойкоти”, каза Войнов.

Треньорът заяви още, че ще бъде направено всичко възможно теренът в Мездра да бъде в добро състояние за мача. „Теренът в Мездра ще е като всички останали, но мисля, че ще е по-добър от тези, които гледахме по телевизията. Времето ще е добро и дано е в хубаво състояние. Естествено, че няма да е като в Англия”, каза Войнов.

Специалистът, който е тясно свързан с Левски, обяви, че според него „сините” нямат шансове за титлата. „Левски отпадна от борбата за първото място. Ако кажа друго ще излезе, че го казвам, защото ми е на сърцето. За титлата може да се намеси и трети отбор в лицето на Локомотив София. Борбата ще е между Литекс и ЦСКА. Първенството е завързано и дано някой отбор като нашия се окажа барометър.

Има изравняване на отборите. Не бива да подценяваме и условията, при които се играха мачовете от началото на полусезона, защото в България не сме готови да играем този месец. Скромното ми мнение е, че отборите от средата на таблица могат да се противопоставят на грандовете. Ето виждате какво прави Пирин, за който се говореше какво ли не. Радвам се, че моя приятел Стефан Грозданов за кой ли път доказва, че е един от добрите специалисти в България”, каза още Войн Войнов.