„Надявам се пак да спънем ЦСКА, така както го направихме няколко пъти през последните сезон. За това обаче е необходимо да покажем добра игра”, заяви за Гонг изпълнителният директор на Локомотив Мездра Георги Бачев.

Шефът в Локо Мездра отрече да има сериозни финансови проблеми в клуба. „Да, наистина изпитваме затруднения, каквито съществуват във всички останали отбори, но чак сериозни проблеми нямаме. Всичко е нормално. Но тези атаки, които се появяват под формата на подобни информации, са атаки срещу мен лично. Атаки, с които аз вече съм свикнал. Както се казва – по-добре да си в устата на хората, отколкото в краката им. Донякъде тези атаки са свързани и с факта, че ни предстои мач именно с ЦСКА. Вижте, ние в Мездра се опитваме да правим нещо хубаво. Но е много трудно, защото сме малък град и малък отбор. Миналата година имахме финансови трудности, но благодарение и на моите лични усилия стъпихме на крака. И смело мога да заявя, че голяма част от хубави и положителни неща във футболна България тръгнаха именно от тук – от Мездра. Направихме и един хубав стадион”, допълни Георги Бачев.

„Колкото до това, дали от ЦСКА са ни издължили всичко за Руи Мигел и Давид Силва, какво да ви кажа. Не всичко е изплатено, но сме говорили с колегите си от ЦСКА и влизаме и в тяхното положение. Знаем, че днешно време е изключително трудно, на тях още повече, тъй като разходите са им огромни, така, че ще имаме още малко търпение. Клубовете не трябва да притискаме един друг, а да проявяваме нужното разбиране. Локо Мездра се издържа единствено от тв-права и трансфери. Кризата ни принуди да продадем най-класните си играчи. Няма начин, съкратихме бюджета. Останалите приходи идват от спонсори и мои приятели”, завърши Бачев.