Първенството в „А“ група се подновява днес. Ако се откажем от клишето „Добре дошла, футболна пролет“, то трябва да направим някаква прогноза за това, което ни очаква.

Със сигурност шампионатът ще бъде много интересен през пролетта, след като такава тенденция имаше и през първия полусезон. Некачествено, но много нервно и оспорвано, а това означава интересно.

Най-сериозните кандидати за титлата са временният лидер Литекс и неговият подгласник ЦСКА, но и настоящият шампион Левски не би се отказал от атака на първото място, ако се удаде тази възможност.

Много отворена е битката за зона „Европа“. Вече споменахме Литекс и ЦСКА и ако тяхната битка ще бъде основно за първото място, то за следващите позиции в класирането борбата ще бъде грандиозна. Левски, Локо Сф, Черноморец, Славия, Черно море, дори Миньор биха могли да участват във втория по сила европейски турнир през следващия сезон. Последните три отбора могат да влязат в Европа и през турнира за купата на България.

Що се отнася до изпадащите, вече знаем името на един от тях – Ботев Пд. Локомотив Пд през зимата се засили и очакванията са тимът да се спаси, въпреки предпоследното място сега. При това положение най-сериозни кандидати за „Б“ група са трите северозападни отбора – Спортист Своге, Монтана и Локо Мездра. От тях най-вероятно само един ще оцелее.