Първенството е интересно, резултатите изненадващи. Стадионите пълни „за българските стандарти”. Всъщност, българският футбол има куп проблеми. Те идват точно заради онези стандарти.

Възелът в челото на класирането може да стане четворен и да се затегне здраво при различни стечения на обстоятелствата в следващите няколко кръга.

Водачът Литекс тръгна по капли. Загубата от Пирин със срамен резултат изненада всички. Изненада и една камара „майстори”, които прогнозираха някаква завера в Кюстендил. Този взел от онзи, за да даде на третия. Глупости на търкалета, излишни пари за далавери няма.

Пирин заложи на опитен треньор и началото на пролетния полусезон е впечатляващо. Стефан Грозданов е като учител от старата школа в треньорския състав от А група. Ветеранът гледа кротко и печели точки.

ЦСКА също донесе неприятен сюрприз за своите фенове. Скромна игра и равен в Стара Загора. Йоан Андоне не успя да се противопостави на Илиан Илиев. Само с визитка не става, българският футбол е по-специфичен.

Една от причините да е така са терените. Какви мокри ливади само. Първите няколко кръга ще бъдат под мотото - „Ръгай чушки в боба”. Шпагати, лакти, битка, мотивация и концентрация. Най-важни ще бъдат трите точки, хубавият футбол, кучета го яли. Който издрапа в калта - печели.

„Бебетата на Гонзо” излязоха сухи от калния кръг. Победата над Миньор дойде със зор. „Сините” бяха бавни, като не е ясно, дали това не е и от годините. Схемата с двама тежки нападатели вероятно помогна за скромното темпо. Левски заложи на борбата и в крайна сметка спечели. Дузпата и събутата обувка на Мирослав Антонов породиха най-много дискусии. Ангел Ангелов е слаб съдия, това е ясно. Грешките му в този мач бяха доста, при това и в двете посоки. Когато в края на срещата те плюят, псуват и подпляскват, значи нещата не са добре.

Спортните новини след мачовете в неделя започнаха с информацията, че ЦСКА е намалил разликата от Литекс с една точка. Явно Левски все още не е в сметките.

Това вероятно важи и за Локомотив София. „Железничарите” уж щяха да сменят треньора си след загубите в контролите, а първите два кръга бяха успешни. Окука изглежда е труден характер, но отборът му е още по-труден за съперниците.

Наджи Шенсой няма визитката на Красимир Балъков. Локомотив Пловдив обаче удари Черноморец Бургас. Косоварът е много див, но явно разбира играта. Локомотив Пловдив събра чудесна селекция и въпросът с оставането в А група скоро няма да стои на дневен ред.

В петък Локомотив Мездра и Славия откриха кръга. Не си вкараха гол, а добрата новина е, че никой не се удави на подгизналия терен.

След дългата пауза футболистите продължават с калните бани в А група. Слаб футбол, слаби съдии, ама поне е интересно. До лятото, когато пак ще видим, колко обиколки сме изостанали от онези „отборчета”, както ги нарича Тони Велков. „Отборчета” срещу, които той все още не е успял дори да се пробва.