Това днес в Мездра вече мина всякакви граници! И тези редове в никакъв случай не трябва да се тълкуват като защита на ЦСКА. „Червените” играха безобразно и допълнително кипнаха кръвта на своите фенове. Но не това е начинът. Това нещо, което още няма официално наименование, тъй като е някакво чудо невиждано е всичко друго, но не и футбол.

Кой е виновен, кой крив, кой прав – няма абсолютно никакво значение. Тепърва лека полека като чорапена бримка ще се разплита кой кого, кой кога, кой какъв бил, но от това разплитане само ще останем без чорапи. По бос и гол крак. Защото такъв е футболът в България през десетата година на XXI век!

Най-ироничното е, че ако феновете на ЦСКА са нахлули на терена, разярени от бездушната игра на играчите на Андоне, то струва ли си? Има ли изобщо някаква цена, продукцията, която ЦСКА изнесе днес в Мездра, малко повече от един час? Не само не си струва да нахлуеш като четите на Атила на терена, за тази игра, не бих стъпкал дори обърната пластмасова кофичка от изпита бира.

Ако пък се окаже, че това е добре планирана провокация – то просто някой трябва да дръпне завесата.
Две сцени и нищо повече: Първата – на десетата минута след началото на екшъна, след като две дузини сотаджии гледаха безпомощно случващото се, отнякъде притичаха двама полицаи. С палки в ръка. Вторият малко изоставаше, тъй като бе доста габаритен и едва смогваше да догони колегата си. Горкият, сигурно са му развалили неделния рахат, като вместо да пази тотопункта в Мездра, са го привикали по радиостанцията да укротява некви развилнени се шопи. Майка мила, бяха двама, след няколко минути дойдоха още няколко. Все пак докато нахлузят униформите, сигурно са гледали Юнайтед и Ливърпул в домовете си.

И втората сцена – в автобуса на ЦСКА седи и тихичко си почиства изпотените очила кондиционният спец на отбора. Италианецът Салваторе...Може би тази вечер, неговата съпруга или близките му от Италия ще му позвънят и ще го попитат: „Хей, Салваторе, бона сера, как мина мачът днес?” Какво ли ще им отговори?

Отговорът е само един: Ебаси мамата!